Медичний колапс у Маріуполі: пенсіонерів старше 80 років "вмовляють" повернутися до медпраці

Маріуполь, лікарня, медичний колапс, медицина, холера Маріуполь

У Маріуполі відбувається медичний колапс через брак лікарів. Повернутися до медичної праці вмовляють пенсіонерів старше 80 років.  

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко. 

Він наголосив, що попри красиві картинки від російських пропагандистів, у місті катастрофічно не вистачає лікарів.  

"Вже почали "вмовляти" повернутись до роботи пенсіонерів 80+. Мова йде навіть про банальних терапевтів, не кажучи про відсутність вузьких спеціалістів. Маріупольцям пропонують "почекати" або їхати в Донецьк. Самостійно", - поінформував Андрющенко. 

Також радник мера оприлюднив список лікарів Маріупольської лікарні №3. Наразі там приймають лише п'ять лікарів. Водночас у Центральному та Приморському районах, які даний медзаклад обслуговує, наразі проживають не менше 70 тисяч осіб. 

"Тому до нескінченності можна казати, що в місті немає загрози епідемії, що життя покращилось. Але табло каже про зворотнє. В такому стані медицини будь-яка інфекційна хвороба перетворюється на смертельну епідемію", - підкреслив він.  

Нагадаємо, у Маріуполі окупанти 1 червня відновили водопостачання у всіх районах міста. Проте дуже багато води витікає на вулиці, утворюючи величезні калюжі, у яких миються люди, що загрожує розповсюдженню інфекцій через високу температуру.   

Також Петро Андрющенко заявляє, що у Ростові-на-Дону вже готуються приймати військових РФ з окупованого приазовського міста, які можуть постраждати через епідемію холери у ньому.