Справа нардепа Кузьміних: ВАКС ухвалив рішення примусово доставити підозрюваного до суду

нардеп кузьміних
Нардеп Сергій Кузьміних. Фото: "5 канал"

Вищий антикорупційний суд 19 лютого ухвалив рішення здійснити привід народного депутата Сергія Кузьміних на наступне засідання для обрання запобіжного заходу. Про це стало відомо із трансляції суду.

Наступне судове засідання призначено на 24 лютого. Правоохоронці мають забезпечити присутність Кузьміних на ньому, якщо він не з'явиться сам.

При цьому адвокат Лариса Криворучко повідомила, що Кузьміних перебуває на лікуванні, тому не може бути присутнім на судовому засіданні.

На таку заяву прокурор заперечив, що не надано доказів того, що Кузьміних справді не може з'явитися до суду. Адже за законом неявка допускається лише у разі тяжкої хвороби або лікування на стаціонарі, який не допускає догляду з медичного закладу.

Суд уже тричі не може обрати запобіжний захід Сергію Кузьміних.

Зазначимо, що минуло два тижні з моменту того, як генпрокурор підписала депутату підозру.

Нагадаємо, співробітники Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Офісу генерального прокурора затримали Кузьміних під час одержання хабаря 28 січня 2022 року. За даними слідства, він отримав гроші за сприяння в укладанні контрактів між приватними компаніями та лікарнею у Житомирській області.

НАБУ оприлюднило відео переговорів депутата з представниками приватної компанії, під час яких обговорювалося "відкат" — 30% від загальної суми контракту на постачання медичного обладнання для УЗД та МРТ.