Ціни на золото зростають через політичну напруженість у світі – ЗМІ

Золото традиційно є ресурсом, який інвестори вважають за краще купувати у разі виникнення складних і сумнівних ситуацій
Ціна на дорогоцінний метал підскочила на тлі напруженості на міжнародній арені. Фото: Pixabay

1 лютого вартість золота на світових ринках збільшилася, подолавши позначку 1 800 доларів за унцію, повідомляє “Прайм”.

Згідно з даними торгів та коментарями аналітиків, ціна на дорогоцінний метал підскочила на тлі напруженості на міжнародній арені.

Станом на 06:40 за київським часом ціна лютневого ф'ючерсу на золото на нью-йоркській біржі Comex зросла на 2,1 долара, або на 0,12%, до 1801,4 долара за тройську унцію.

При цьому березневий ф'ючерс на срібло подорожчав на 0,66%, до 22,54 долара за унцію.

"Підвищена зовнішньополітична напруга може підтримати попит на актив-притулок, допомагаючи пом'якшити "падіння" золота у світлі посилення політики ФРС", — заявили аналітики Daily FX, передає Wall Street Journal.

Золото традиційно є ресурсом, який інвестори вважають за краще купувати у разі виникнення складних і сумнівних ситуацій.

Останнім часом попит на такі активи підтримується видимою міжнародною напруженістю, яка ініціюється висловлюваними побоюваннями щодо війни між Росією та Україною.

У центрі уваги інвесторів також перебуватиме засідання Європейського та британського центробанків у четвер. У разі підвищення облікових ставок попит на національну валюту зросте, а на дорогоцінний метал знизиться.

Раніше повідомлялося, що у Великій Британії за допомогою технологій канадського стартапу Excir видобуватимуть золото, срібло, паладій та мідь з електронних відходів.

Нагадаємо, у 2021 році Індія імпортувала вдвічі більше золота, ніж у 2020 році, через низькі ціни на метал та відновлення весіль, які раніше були відкладені на 2021 рік.