Світовий банк надасть Україні грант у розмірі 88,5 млн євро

Світовий банк надасть Україні грант у розмірі 88,5 млн євро
Марченко провів вдалі переговори зі Світовим банком у США. Фото: Facebook Шмигаля

Міністр фінансів Сергій Марченко підписав зі Світовим банком угоду про надання Україні гранту у розмірі 88,5 мільйона євро. Ці гроші виділять із Цільового фонду на політику розвитку у сфері економічного відновлення України.

Про це повідомляє Мінфін.

"Гроші дозволять Україні посилити фінансування соціально-гуманітарних напрямів та забезпечити макрофінансову стабільність нашої держави. Грантова допомога є пріоритетною для нас, оскільки ми вже сьогодні думатимемо про майбутнє та відновлення країни від катастрофічних руйнувань", — резюмував Марченко.

Усі гроші перерахують на рахунки загального фонду Державного бюджету України. Їх використовуватимуть на фінансування соціальних, гуманітарних витрат, витрат на охорону здоров'я, підтримки внутрішньопереміщених осіб.

Раніше Великобританія вирішила гарантувати 1 мільярд доларів кредитування Світовим банком України. Крім того, у середині квітня Світовий банк готувався виділити Україні новий пакет фінансової підтримки у розмірі 1,5 мільярда доларів. Ці гроші повинні допомогти впоратися зі швидким зростанням цін на продукти харчування та енергоносії.