Світовий банк направить Україні $1,5 млрд на вирішення проблем із продовольством та енергоносіями

Світовий банк направить Україні $1,5 млрд на вирішення проблем із продовольством та енергоносіями

Світовий банк готується виділити Україні новий пакет фінансової підтримки у розмірі 1,5 мільярда доларів. Ці гроші повинні допомогти впоратися зі швидким зростанням цін на продукти харчування та енергоносії.

Про це повідомив президент Світового банку Девід Малпасс, передає Reuters.

"Світовий банк був створений у 1944 році, щоб допомогти Європі відновитися після Другої світової війни. Як і тоді, ми будемо готові допомогти Україні з відновленням, коли настане час", - сказав Малпас.

Він зазначив, що пакет був прийнятий після того, як 11 квітня було схвалено допомогу Міжнародної асоціації розвитку (IDA) у розмірі 1 мільярда доларів США, а також виплату 100 мільйонів доларів Молдові.

Раніше Малпасс заявляв, що банк працює над короткостроковою допомогою Україні на суму близько 3 мільярдів доларів.

Він сказав, що Світовий банк аналізує глобальні наслідки війни в Україні, у тому числі стрибок цін на продукти харчування та енергоносії, і "готовить заходи у відповідь на кризу, які нададуть цілеспрямовану підтримку країнам, що розвиваються".

Нагадаємо, на рахунки України 18 березня надійшов черговий макротранш. 300 мільйонів євро виділено у рамках програми макрофінансової допомоги ЄС.

Крім того, Нацбанк у свою чергу розпочав також обговорення з Міжнародним валютним фондом варіантів підтримки економіки та фінансового сектору країни у період воєнного стану.

Фото: ua.depositphotos.com