Онлайн-школа "Оптіма" кличе учнів на безкоштовне навчання під час війни

школа оптіма
Фото: сайт школи "Оптіма"

Найбільша в Україні дистанційна школа "Оптіма" закликає приєднуватися до її освітньої платформи, безкоштовний доступ до якої було відкрито у зв'язку з військовим станом через російське вторгнення в Україну.

"Ми працюємо з 2015 року і вже випустили 3 000 випускників. До 24 лютого 2022 року у нас навчалося понад 9 000 українських дітей з усього світу. Після нападу російських військ на нашу країну ми продовжуємо працювати, щоб наші учні мали безперешкодний доступ до знань і продовжували навчатися", — йдеться у її повідомленні.

Для безкоштовного доступу до платформи не потрібні жодні документи — тільки доступ до інтернету. На сьогоднішній день безкоштовно онлайн-школа прийняла вже 42 тисячі дітей, щодня додається по 4-6 тисяч учнів.

"Наш моральний обов’язок як української школи в тому, щоб забезпечити вільний доступ до освіти всім дітям, які зараз перебувають у скруті, знаходяться у бомбосховищах, змушені покинути батьківщину і виїхати в евакуацію", — наголошують в "Оптімі".

Попередньо безкоштовний доступ було відкрито на місяць, але у разі продовження воєнних дій адміністрація школи продовжить його. Реєстрація учнів здійснюється на сторінці демодоступу на сайті школи.

У цей період учні зможуть отримати доступ до платформи в режимі "Екстерн з доступом до навчального матеріалу", отримати доступ до сучасних навчальних матеріалів; отримувати оцінки за виконані завдання, слухати вебінари та в цілому оцінити переваги дистанційної освіти, яка не залежить від місця перебування та рівня підготовки.

Нагадаємо також, що цього навчального року в Україні вирішили скасувати зовнішнє незалежне оцінювання та іспити при вступі до університетів. Натомість, за словами міністра освіти Сергія Шкарлета, буде створено якийсь електронний механізм "на кшталт ЗНО, але без участі дитини".