НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Україна вперше проведе національну "Олімпіаду геніїв": які проекти можуть брати участь

Україна вперше проведе національну "Олімпіаду геніїв": які проекти можуть брати участь
Genius Olympiad. Фото: localsyr.com

Україна перша у світі отримала від США ліцензію на проведення національної "Олімпіади геніїв" (Genius Olympiad Ukraine). Переможці візьмуть участь у міжнародному фіналі США

У Вашингтоні Мала академія наук України підписала контракт про створення в Україні першої національної "Олімпіади геніїв" (Genius Olympiad Ukraine).

Genius Olympiad - це найбільший міжнародний конкурс наукових проектів з охорони навколишнього середовища та екології. Щорічно в ньому беруть участь понад тисячу школярів із понад 80 країн світу.

2021 року організатори заходу почали впроваджувати систему національних франшиз на проведення "Олімпіади геніїв" у різних країнах світу. Раніше в кожній країні організації та учасники подавали свої проекти до США, але зараз створюється мережа національних конкурсів. Національний відбір стане першим етапом для участі у міжнародному фіналі США.

Україна першою підписала ліцензійний договір на проведення національного етапу конкурсу 2022 року. За нею пішли Південна Корея, Мексика, Кувейт.

Запуск національного етапу "Олімпіади геніїв" в Україні (Genius Olympiad Ukraine) відбудеться 2022 року.

Хто з України вже брав участь у міжнародному конкурсі Genius Olympiad

З 2017 року у конкурсі Genius Olympiad беруть участь учні Малої академії наук. Українські школярі отримали 2 золоті, 4 срібні, 6 бронзових нагород та 12 спеціальних призів.

Хто може взяти участь в "Олімпіаді геніїв" в Україні

Учасником "Олімпіади геніїв" в Україні може стати кожен школяр старше 13 років, який навчатиметься у 9-11 класі та має ідеї вирішення глобальних екологічних проблем.

Подати на конкурс наукові, дослідницькі чи художні проекти можна самостійно, або через навчальний заклад.

Категорії проектів: наука, бізнес, літературні твори, мистецтво (фотографія, дизайн постерів, змішана техніка), музика (групове виконання, співи), короткометражний фільм.

Що дає участь у Genius Olympiad Ukraine

Переможці Genius Olympiad Ukraine матимуть можливість відвідати США, щоб представити свій проект на Genius Olympiad, потрапити до штаб-квартири ООН у Нью-Йорку у складі української делегації, відвідати такі знамениті природні явища, як Ніагарський водоспад.

Автори проекту отримають фідбек від суддів щодо вдосконалення проекту, у них буде можливість знайти менторів чи інвесторів для постійної співпраці, а також партнерів. Крім цього, вони отримають можливість стажування у провідній лабораторії або відомої компанії.

Genius Olympiad заснувала Terra Science and Education, некомерційна організація, яка займається покращенням освіти за рахунок консультацій, стипендій, досліджень, розробки нових програм та громадських форумів.