В Україні відновили газопостачання 153 тисячам домогосподарств

В Україні відновили газопостачання 153 тисячам домогосподарств
Газопровід. Фото: РГК

З початку повномасштабного російського вторгнення Регіональна газова компанія повертає газ абонентам, які постраждали від бойових дій. Співробітники вже обслужили 153 тисяч домогосподарств по всій країні, повідомляє пресслужба РГК.

"Усього за три доби початку відновлювальних робіт у Київській області газовикам вдалося відновити газопостачання до 15 тисяч квартир та будинків", — йдеться у повідомленні.

Відновлювальні роботи продовжуються у Бучі, Бородянці, Вишгороді, Броварах та інших населених пунктах.

У Харківській області знову з газом після усунення пошкоджень майже 90 тисяч будинків, у Чернігівській – 23 тисячі, у Миколаївській – 21 тисяча.

У компанії зазначають, що відновлення газопостачання — технологічно складніший процес, ніж ремонт інших комунікацій. Це пов'язано з особливо ретельною перевіркою на герметичність ділянок газопроводів, у тому числі внутрішньобудинкових мереж.

Нагадаємо, у Київській області всього за добу фахівці відновили подачу газу для 7308 житлових будинків. З них у Броварському районі – для 3 382 будинків, у Києво-Святошинському районі – для 2 257 житлових будинків, у Бородянці – для 534 домогосподарств, у Макарові та Вишгороді всього за добу газопостачання відновили для 1 135 будинків.

У той же час складна ситуація в Ізюмі Харківської області. Масштаби руйнувань газопроводів вимагають фактично відновлення мереж міста, що можливе лише після припинення активних бойових дій.