Через російські обстріли в Донецькій області 9 липня загинуло щонайменше три людини, 23 поранені - ОВА

Через російські обстріли в Донецькій області 9 липня загинуло щонайменше три людини, 23 поранені - ОВА
Фото: Telegram/pavlokyrylenko_donoda

Станом на 9 липня російські війська ведуть активні обстріли по всій лінії фронту в Донецькій області та по містах у відносному тилу, повідомив в своєму Telegram-каналі начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Зокрема, за його словами, під вогнем знаходиться звільнене від росіян село Павлівка у Вугледарській громаді. Там ракетним ударом в суботу було зруйновано один будинок, але без постраждалих.

В Авдіївці зафіксовано більше 10 обстрілів - всі по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі. Інформацію щодо постраждалих та обсягів руйнувань ОВА зараз уточнює.

В свою чергу, в Мар'їнці від обстрілів загинула щонайменше одна людина, а біля Красногорівки зайнялась пожежа в полях.

Крім того, зі "Смерчів" було обстріляно дачний кооператив у Новоселівці Першій Очеретинської громади. За словами Кириленка, постраждалих не було.

У Костянтинівці зафіксовано щонайменше п'ять прильотів по житлових масивах. Спершу глава ОВА повідомив, що відомо щонайменше про одного загиблого та трьох поранених, але потім оновив інформацію, повідомивши вже про 18 поранених. Також пошкоджено молокозавод та меблеву фабрику.

У Світлодарській громаді чотири людини зазнали поранень у селищі Зайцеве. Ще одна люди загинула і одна поранена у селі Переїзне Званівської громади.

Нагадаємо також, що п'ять мирних мешканців загинули внаслідок ворожих обстрілів Бахмута й Сіверська 7-8 липня. Також зазнали поранень три особи, серед яких 12-річний хлопчик, госпіталізований у вкрай тяжкому стані.