Одеса під обстрілом: Росія за три години нанесла 14 ракетних ударів по півдню України

Одеса під обстрілом: Росія за три години нанесла 14 ракетних ударів по півдню України
Фото: Об'єднаний коордінаційний прес-центр сил оборони півдня України

Вдень 20 червня протягом трьох годин російські війська нанесли по півдню країни масований ракетний удар 14 ракетами. Про це повідомляє Одеська міська рада з посиланням на оперативне командування "Південь" Сухопутних військ Збройних сил Україні.

"В безсилий злобі на успіхи наших військ, рашисти гатили по Очакову, по гирлу Дуная, по Білгород-Дністровському району Одещини і по самій Одесі. В області та в передмісті Очакова пошкоджено сільськогосподарські площі", - повідомили військові.

Також зазначається, що в Одесі внаслідок влучання ракети вигорів логістичний продовольчий склад. Пожежа на площі понад 300 квадратних метрів була оперативно ліквідована рятувальниками. Постраждалих серед цивільного населення нема.

Нагадаємо також, що зранку в ОК "Південь" повідомили, що Росія запустила крилаті ракети типу "Онікс" з берегового ракетного комплексу, що розташований в окупованому нею Криму.

Зокрема, вночі була спроба вдарити по Білгород-Дністровському району, а ранком - по самій Одесі. Українські військові заявили, що в обох випадках силами протиповітряної оборони ракети були знищені в повітрі.

В Міністерстві оборони Росії ж заявили, що ракетою "Онікс" з берегового комплексу "Бастіон" нанесли удар по аеродрому в Арцизі Одеської області, нібито знищивши станцію управління безпілотниками Bayraktar TB2 та два самих БПЛА.