Окупанти можуть обстріляти залізничні мости на заході України – РНБО

Окупанти можуть обстріляти залізничні мости на заході України – РНБО
Фото: Telegram/Центр протидії дезінформації

Російські окупанти можуть запланувати обстріл залізничної інфраструктури західних регіонів України.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО (Рада Національної безпеки та оборони – Delo.ua ).

Як повідомляє пресслужба ЦПД, у кількох проросійських Telegram-каналах, які ведуть медіасупровід війни РФ проти України, з'явилася інформація про отримання росіянами "повного та точного списку координат залізничних мостів Західної України".  

При цьому зазначається, що "мостоповалу бути".

Водночас у ЦПД наголосили, що дані про розташування об'єктів залізничної інфраструктури України, зокрема, про віадуки та мости, ніколи не були державною таємницею і перебувають у вільному доступі.

Експерти Центру не виключають, що такі інформаційні вкидання можуть бути частиною ворожої інформаційно-психологічної операції, спрямованої на нагнітання панічних настроїв серед українців, які перебувають у західних регіонах.

"Однак з огляду на загрози атак на натовські колони зі зброєю для України не можна повністю виключати можливості реалізації такого плану", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Центрі протидії дезінформації закликали українців бути пильними та обережними під час святкування Великодня, оскільки у цей час у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Харківській та Сумській областях можуть активізуватися диверсійно-розвідувальні групи РФ.