Росіяни захопили ще два населені пункти у Луганській області (ФОТО)

Луганська область, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, окуповані території, схід України, війна в Україні
Фото: Telegram-канал голови Луганської ОВА Сергія Гайдая

Армія Російської Федерації 22 червня окупувала Лоскутівку та Рай-Олександрівку у Луганській області. У Лисичанську одну людину вбито та трьох поранено.  

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. 

За його словами, відучора Лоскутівка та Рай-Олександрівка окуповані російським ворогом.

"Втім, ми продовжуємо стримувати росіян у Сєвєродонецьку та Сиротиному, відбиваємо атаки від Золотого та Вовчоярівки. Окупанти нищать промисловість у Сєвєродонецьку", - розповів Гайдай. 

Зазначається, що росіяни обстріляли території цегляного заводу, "Склопластику", а також заводу хімічного нестандартизованого обладнання. Також пошкоджено будівлю ІІ прохідної "Азоту". 

Зокрема, декілька разів упродовж 22 червня окупантами був обстріляний Лисичанськ. Зафіксовані руйнування в одній зі шкіл міста.

"За день маємо трьох поранених, яких госпіталізували до лікарень Краматорська та Павлограда. Позавчора пізно ввечері знайдено тіло чоловіка без ознак життя з ураженнями, отриманими під час обстрілів", - поінформував очільник ОВА. 

Протягом минулої доби російська армія зруйнувала вісім будинків у Новоіванівці, вісім у Гірському та дев'ять у Золотому. Також росіяни завдали авіаударів по Верхньокам’янці, Сєвєродонецьку та Сиротиному, авіаційно-ракетних ударів – по Гірському. 

Нагадаємо, російська армія намагається відновити наступ в напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ, застосовуючи важкі вогнеметні системи. Також ведуть наступальні дії з метою оточення ЗСУ в районі Лисичанська та блокують основні логістичні шляхи.