НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Фонд держмайна влаштував розпродаж спиртзаводів

Фонд держмайна влаштував розпродаж спиртзаводів
"Червонослобідський" спиртзавод продадуть на аукціоні. Фото: сайт підприємства

Фонд державного майна України (ФДМУ) виставить на онлайн-аукціон одразу п'ять спиртових заводів. Торги відбудуться з 25 лютого по 4 березня, повідомили у ФДМУ.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Усі заводи – об'єкти ДП "Укрспирт". Їхня загальна стартова ціна перевищує 140 мільйонів гривень. Найнижчу стартову ціну отримав "Червонослобідський" спиртзавод у Київській області — 9,776 млн грн. Його виставлять на аукціон майже останнім, 4 березня.

Перші торги відбудуться 25 лютого, на них виставлять "Узловський" спиртзавод у Львівській області зі стартовою ціною 21,708 млн грн.

28 лютого пройде онлайн-аукціон із продажу " Марилівського" спиртзаводу в Тернопільській області зі стартовою ціною 52,100 млн грн.

1 та 4 березня пройдуть торги з продажу "Струтинського" спиртзаводу у Львівській області та "Стадницького" спиртзаводу у Київській області відповідно. Стартова ціна першого лота 31,338 млн грн, другого — 26, 393 млн доларів США.

ФДМУ виставить на аукціон 5 заводів. Фото: прес-служба ФДМУ

Перший аукціон із продажу спиртзаводу за новими умовами, згідно з якими покупець буде зобов'язаний сплатити кредитні борги підприємства у розмірі його стартової вартості, провели 27 січня.

Тоді на торги виставили Борщівське місце ведення діяльності та зберігання спирту у Тернопільській області.

Водночас, приватизацію Косарського спиртзаводу в Черкаській області призупинено через судовий позов переможця приватизаційного конкурсу — на провадженні ємності зайняті заарештованим спиртом.