ФСБ звинуватила Україну в обстрілі російського прикордонного посту — Данилов виступив із спростуванням

данілов рнбо
Секретар РНБО Олексій Данілов

Федеральна служба безпеки Росії заявила, що у понеділок, 21 лютого, нібито випущений з території України снаряд потрапив до прикордонного посту РФ у Ростовській області. Секретар РНБО України Олексій Данилов спростував цю інформацію.

"Випущеним з території України снарядом невстановленого зразка повністю зруйновано місце несення служби прикордонних нарядів ПУ ФСБ Росії по Ростовській області, розташоване на відстані близько 150 метрів від російсько-українського кордону. Постраждалих немає, на місці працюють сапери", — повідомляє прес-служба ФСБ.

Олексій Данилов прокоментував таку заяву під час брифінгу на форумі "Безпечні та заможні громади майбутнього".

" Ми не ведемо ці обстріли, ми до них не маємо жодного відношення. Ми попереджали і зараз попереджаємо, що вони можуть фантазувати скільки завгодно, вони можуть робити що завгодно, і ми до цього готові. Більше того, до цього готовий світ", — сказав секретар РНБО.

Він додав, що російська сторона намагається спровокувати українських військових на активні дії. Але це в неї не вийде. У п'ятницю, 18 лютого, Данилов заявляв, що з боку РФ можливі точкові провокації, але широкомасштабного вторгнення російських військ поки що не передбачається.

При цьому наказів на звільнення окупованих українських територій силовим шляхом не буде, оскільки це призведе до величезних жертв серед цивільного населення.

Хоча бойовики та росЗМІ заявляють про загострення з боку ЗСУ, у Луганській області саме формування "ЛНР" обстріляли дитсадок та ліцей.