Китай "без вагань почне війну", якщо Тайвань проголосить незалежність

Китай "без вагань почне війну", якщо Тайвань проголосить незалежність

Міністр оборони Китаю Вей Фенхе на зустрічі з американським колегою Ллойдом Остіном заявив, що Пекін оголосить війну Тайваню, якщо острів проголосить незалежність від КНР. Про це повідомляють видання The Times Of India та AFP.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Якщо хтось наважиться відокремити Тайвань від Китаю, китайська армія без вагань почне війну за будь-яку ціну", - сказав Вей Фенхе.

Він додав, що Пекін виступить категорично проти заяв будь-якої країни, яка вирішить визнати незалежність Тайваню.

У свою чергу Остін підкреслив, що Пекін повинен "утримуватися від подальших дестабілізуючих дій щодо Тайваню".

При цьому президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати Америки готові до прямого військового втручання у разі агресії Китаю проти Тайваню.

Китай вважає територію Тайваню частиною своєї суверенної території, при цьому влада Тайваню вважає себе легітимним китайським урядом, називаючи материкову територію Китаю "окупованою". В даний час Тайвань підтримує офіційні дипломатичні відносини з 14 державами - членами ООН, але фактичні зв'язки - з більшістю країн світу через свої представництва.