Лавров розповів, де Зеленський може провести зустріч із російською владою

Лавров, міністр закордонних справ Росії
Сергій Лавров. Фото: ТАРС

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що російська влада готова провести офіційну зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, але тільки в російських містах: у Москві, Сочі, Петербурзі тощо. Про це повідомляє видання РБК.

"Якщо Зеленський хоче обговорювати нормалізацію двосторонніх відносин... ми готові. Будь ласка, нехай приїжджає до Москви, Сочі, Петербурга, куди вони (з президентом Росії Володимиром Путіним) домовляться", — сказав глава МЗС РФ.

Водночас він наголосив, що російська влада не збирається обговорювати військовий конфлікт між Росією та Україною на Донбасі. Лавров вважає, що це питання слід обговорювати в рамках Тристоронньої контактної групи.

"У Тристоронній контактній групі за рішенням нормандського формату мають розглядатися всі питання врегулювання безпосередньо між Києвом та Донецьком, Києвом та Луганськом. А коли він заявляє, що не буде з ними розмовляти, це погано", — додав Лавров.

Зазначимо, Зеленський неодноразово пропонував провести зустріч із Путіним для врегулювання конфлікту на Донбасі, але у Кремлі постійно не готові до зустрічі.

Востаннє Зеленський запропонував лідеру США Джозефу Байдену провести спільний саміт із главою РФ.

Крім того, президент України заявляв про готовність української сторони до укладання предметних домовленостей щодо припинення збройного конфлікту на Донбасі у рамках майбутньої зустрічі лідерів країн "нормандського формату" (України, Росії, Німеччини та Франції).