Мер Конотопа, який облив водою нардепа Качуру, отримав підозру у хуліганстві - ЗМІ

семеніхін облив качуру
Фото: скріншот відео Delo.ua

Меру Конотопа Сумської області Артему Семеніхіну повідомили про підозру за статтею 296 Кримінального кодексу (хуліганство) через інцидент піврічної давності з депутатом Верховної Ради від "Слуги народу" Олександром Качурою.

Як повідомляє PavlovskyNews з посиланням на джерела в силових органах, також щодо чиновника ведеться розслідування і щодо розтрати міського бюджету.

Водночас публічно ані Семеніхін, ані Качура, ані Державне бюро розслідувань, ані поліція, ані Сумська обласна прокуратура про це поки не повідомляють.

Нагадаємо, що 5 серпня 2021 року Качура, який є уродженцем Конотопа, прийшов на засідання міської ради, де виступив із критикою місцевої влади за незадовільне очищення води в місті. При цьому він продемонстрував пластикову пляшку з каламутною водою, набраною, як стверджувалося, з-під крана.

Однак після промови у відповідь про нестачу бюджетних коштів на водогін Семеніхін несподівано взяв згадану пляшку, що стояла перед ним, і зі словами "пропоную вам трішки протверезитися нашою конотопською водою і прийти трошки до тями" спробував вилити її вміст на Качу, що сів у президії.

Втім, під час сутички основна кількість вилитої води потрапила на самого ж Конотопського мера. Качура ж після інциденту повідомив, що поліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганства та перешкоджання депутату Ради, проте надалі про розвиток цієї історії публічно не повідомлялося.

<div></div>

Семеніхін, який представляє "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", очолював Конотоп з 2015 року, проте на наступних чергових виборах у 2020 році програв кандидату Олександру Луговому.

Однак через три тижні після перемоги на виборах Луговий помер від Covid-19, у зв'язку із чим довелося призначити нові вибори. На них вдруге переміг Семеніхін.