Подоляк їдко прокоментував цілі Росії у "другій фазі" війни

подоляк
Михайло Подоляк

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відповів на заяву заступника командувача військ Центрального військового округу РФ Рустама Міннекаєва, який назвав цілі Росії на нинішньому етапі війни з Україною.

Російський військовий заявив, що РФ збирається встановити контроль над Донбасом та півднем України, створити сухопутний коридор у Крим та вихід до Придністров'я.

Подоляк сказав, що плани РФ добре відомі, і ЗСУ дадуть на них відповідь.

"Цей суб'єкт Міннекаєв публічно офіційно підтвердив намір групи російських товаришів на скоєння військових злочинів із масовими вбивствами мирних громадян", - зазначив радник глави Офісу президента.

Він також наголосив, що окупантів ненавидять на тимчасово захопленій ними території України, тож у карателів уже горить земля під ногами.

"Визволителі Придністров'я", вчіться правильно вимовляти слово "Україна". Воно з багатьох, у кого поки що російський паспорт, сильно і боляче зіб'є всю криваву пиху", - додав Подоляк з приводу російських планів про вихід до Придністров'я.

Нагадаємо, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що в Україні розпочинається наступна фаза "спецоперації", тобто російсько-української війни.

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що великі сили російської армії сконцентрувалися на Донбасі і розпочали наступ.