Прокурор Міжнародного суду розслідує дії армії РФ в Україні

Прокурор Міжнародного суду розслідує дії армії РФ в Україні
Покурор Карім Ахмад Хан

Карім Ахмад Хан заявив, що Міжнародний кримінальний суд (МКС) хоче встановити обставини дій армії РФ в Україні. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми намагатимемося співпрацювати з державами, цивільним населенням, організаціями і потім піддавати всі дані належної незалежної судової перевірки. Ми хочемо докопатися до суті справи", — заявив на неофіційному засіданні Ради Безпеки ООН прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Ахмад Хан.

Він сказав, що підписав угоду про приєднання до Спільної слідчої групи з Україною, Польщею та Литвою. За словами прокурора, це вперше в історії МКС.

Хан сказав, що був в Україні двічі, відвідавши Львів, Київ, Бучу, Бородянку з командою судмедекспертів, юристів та слідчих. Він також повідомив про проведення ще дев'яти структурних розслідувань.

"Я відправив три комунікації РФ, але не отримав відповіді", - зазначив прокурор.

Нагадаємо, після звільнення Київської області відкрилися нові докази нелюдських злочинів російських окупантів: розстріли мирних жителів, масові поховання жертв насильства тощо.

Ці докази нелюдських звірств росіян шокували світову громадськість, українська влада вимагає посилення санкцій проти агресора.