Путін вирішив надати соцвиплати жителям окупованого Донбасу

Соцвиплати та льготи отримають громадяни України, що мають паспорти РФ
Володимир Путін. Фото: Depositphotos

Президент Росії Володимир Путін дав доручення забезпечити мешканців окупованого Донбасу, які мають російські паспорти, соціальними виплатами.

Відповідне розпорядження надруковано на сайті Кремля.

"Розглянути питання про надання громадянам Російської Федерації, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, можливості подання з використанням єдиного порталу державних та муніципальних послуг заяв на отримання соціальних виплат та пільг без вказівки реєстрації за місцем проживання на території РФ та за необхідності подати пропозиції щодо зміни порядку надання відповідних соціальних виплат та пільг", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 квітня 2019 року президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок набуття громадянства РФ для мешканців окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей.

Після цього в Новошахтинську Ростовської області відкрився Центр видачі російських паспортів жителям окупованої території Луганської області.

У відповідь на це Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест та   зажадало скасувати   указ Путіна про набуття громадянства РФ на окупованих територіях.

У МЗС тоді заявили, що "протиправні рішення Кремля, які мають на меті полегшити отримання громадянами України російського громадянства, є "юридично нікчемними" та не визнаються Україною".

24 березня 2021 року президент Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 23 березня щодо застосування санкцій проти низки посадових осіб, у тому числі системи Міністерства внутрішніх справ Росії, а також депутатів Ради Федерації, відповідальних за міграційну політику та видачу паспортів РФ на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

Джерело фото: Depositphotos