Рада з другої спроби звільнила голову Фонду держмайна Сенніченко

Рада з другої спроби звільнила голову Фонду держмайна Сенніченко
Голова Фонду держмайна Дмитро Сенніченко. Фото: прес-служба форуму Україна 30

Верховна Рада під час засідання 17 лютого змогла звільнити голову Фонду державного майна Дмитра Сенніченка після того, як уперше у депутатів виникли труднощі при ухваленні цього рішення.

Рішення підтримали 318 народних депутатів. Засідання парламенту транслював телеканал "Рада".

Заяву про звільнення Сенніченко подав сам. ЗМІ повідомляли, що одна з головних причин звільнення пов'язана з програмою приватизації.

У свою чергу Сенніченко заявляв, що його рішення не пов'язане з аукціоном з продажу Першого київського машинобудівного заводу, відомого як "Більшовик". За словами голови ФДМ, у рамках цієї процедури "все пройшло законно", а ціна продажу об'єкта була справедливою.

Він також зазначав, що багато чого не зміг досягти на своїй посаді через Верховну Раду та Кабінет міністрів, оскільки на це міг впливати лише президент Володимир Зеленський.

З процесом звільнення виникли проблеми. Вперше Верховна Рада не підтримала звільнення Дмитра Сенніченка: його відставку тоді підтримали 223 депутати за необхідних 226 голосів.

Після голосування народний депутат із фракції "Батьківщина" Сергій Власенко заявив, що голоси трьох його колег щодо фракції не були враховані. Під час голосування вони не спрацювали кнопки.

Після цього голова ФДМУ написав повторну заяву на звільнення. Після цього він запевнив, що готовий "у будь-якій якості, чи радника, чи просто експерта" допомагати своєму наступнику на посаді, "якщо політика приватизації та прозорої оренди будуть продовжуватися", щоб сприяти залученню інвестицій та боротьбі з корупцією.