Голова ФДМУ Сенніченко написав повторну заяву на звільнення

Голова ФДМУ Сенніченко написав повторну заяву на звільнення
Голова ФДМУ Сенніченко написав повторну заяву на звільнення

Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенніченко написав повторну заяву на звільнення за власним бажанням. Воно вже зареєстроване у Верховній Раді.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Оскільки голосування зараз не відбулося (за відставку Сенніченко з посади голови ФДМ у четвер, 27 січня, проголосували 223 депутати - delo.ua), я відразу ж, перебуваючи у Верховній Раді, написав повторну заяву про відставку за власним бажанням, із сьогоднішньою датою. Зараз йду на комітет економічного розвитку, який розгляне це і дасть до зали", - сказав Сенніченко журналістам у кулуарах парламенту.

Він також заявив, що готовий "у будь-якій якості - чи радника, чи просто експерта" допомагати своєму наступнику на посаді, "якщо політика приватизації та прозорої оренди будуть продовжуватися", щоб сприяти залученню інвестицій та боротьбі з корупцією.

При цьому він сказав, що не розраховує на інші посади, а має намір зараз віддати "данину своїм дружині та дітям".

"Буду робитиму те, що зможу, на благо України. У мене є досвід, репутація та вміння, але зараз я не йду ні на які державні посади, ні зокрема секторі. Час вирішить", - додав Сенніченко.

Водночас він зазначив, що не перебуває на лікарняному, як про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук перед початком розгляду питання про відставку.

"Я з ним просто бачився у лікарні, але це був просто звичайний огляд", - сказав Сенніченко.

Крім того, він наголосив, що його не запрошували до парламенту для звіту про виконану роботу на посаді голови ФДМ.

"Якщо мене з ранку не запросили, то я і не прийшов зі звітом до парламенту, але коли я побачив, що йдуть некоректні виступи в залі від деяких політиків, коли не вистачало голосів чи була технічна помилка, то я прийшов, щоб показати, що таке моє особисте бажання, що це моя добровільна відставка. По-друге, якщо потрібно звітувати про реальні результати, щоб не було фейків та маніпуляцій, то я тут", - пояснив глава ФДМ.

Зазначимо, Верховна Рада 27 січня не змогла звільнити Дмитра Сенніченка з посади голови ФДМ. Його відставку підтримали 223 депутати за необхідних 226 голосів.

Першу заяву про звільнення Сенніченко написав ще у листопаді минулого року. Одні ЗМІ повідомляли, що можливою причиною такого рішення стала скандальна приватизація заводу "Більшовик".