Російські війська готують наступ на Слобожанському напрямі - Генштаб

Російські війська готують наступ на Слобожанському напрямі - Генштаб

Противник нарощує угруповання для дій на Слобожанському напрямку і найближчими днями ворог, швидше за все, намагатиметься відновити наступ. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Окупанти продовжують підготовку та відправлення особового складу, озброєння та техніки на територію України. Доукомплектація виробляється із частин Східного військового округу здійснюється набір військовослужбовців зі складу зазначеної бригади. Особлива проблема у росіян із водіями та механіками-водіями.

У Генштабі не виключають проведення збройних сил Російської Федерації провокаційних дій на території невизнаного Придністров'я з метою звинуватити Україну в агресії.

На Ізюмському напрямку йде повітряна розвідка місцевості з метою виявлення позицій Збройних сил України. Для цього супротивник застосовує БПЛА "Орлан-10".

На Донецькому напрямку противник намагається взяти під контроль населені пункти Попасна, Рубіжне, Нижнє та Новобахмутівка, а також встановити повний контроль над Маріуполем.

На території Донецької та Луганської областей ЗСУ відбили чотири атаки ворога, знищили п'ять танків, вісім одиниць броньованої та шість одиниць автомобільної техніки, а також вісім артилерійських систем супротивника.

Нагадаємо, у ніч на 10 квітня Збройні сили України знищили у Харківській області велику колону російської техніки та живої сили.

Наприкінці березня Збройні сили України в Харківській області перейшли у контрнаступ та звільнили кілька населених пунктів у напрямку Малої Рогані.