Росія депортувала велику кількість українців на Далекий Схід, - Данілов

Росія депортувала велику кількість українців на Далекий Схід, - Данілов
Секретар РНБО Олексій Данілов

Військові Російської Федерації після окупації населених пунктів депортують частину місцевих жителів, велику кількість із них відправили до регіонів Далекого Сходу РФ.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

За його інформацією, план депортації українців був у росіян із першого дня повномасштабної війни. Проте РФ збиралася швидко захопити більшу частину України, що у них не вийшло завдяки, зокрема, ефективній та професійній роботі ЗСУ.

"Але спецоперація пішла шкереберть. Це не означає, що ми повинні заспокоїтися. Кількість вивезених людей, депортованих до Російської Федерації, дуже велика. Ми не можемо назвати цифри, вони будуть абсолютно приблизними. Для нас кожна наша людина є цінністю, і повернути її додому, на його бажання, наше завдання", - зазначив секретар РНБО.

Крім того, відомо, що російські окупанти за тиждень примусово вивозять до фільтраційного табору у селищі Безіменне до 3000 українців, серед яких – понад 300 дітей. За приблизними даними, станом на 21 травня, у фільтраційних таборах у Безіменному та Козачому Новоазовського району Донецької області перебувають майже 4 тисячі чоловіків.