Швейцарія підтримала санкції ЄС проти Росії

Швейцарія підтримала санкції ЄС проти Росії
Фото: ua.depositphotos.com

13 квітня Федеральна рада Швейцарії вирішила приєднатися до нового пакету санкцій, який ухвалив Європейський Союз щодо Росії та Білорусі.

"Список санкцій Швейцарії тепер повністю відповідає списку Євросоюзу", – йдеться у пресрелізі швейцарського уряду.

Водночас, за інформацією Федеральної ради, це рішення не поширюється на заходи ЄС, які стосуються закриття портів для російських судів, а також сухопутного перевезення вантажів.

Нагадаємо, Євросоюз оприлюднив п'ятий пакет санкцій проти РФ, який включає розширення переліку тих, до кого застосовують персональні заходи.

У списку санкцій багато відомих прізвищ: бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Кесаєв, Саїд Керімов, брати Ротенберги, Герман Греф, передбачувані дочки Володимира Путіна Катерина Тихонова та Марія Воронцова, співвласник концерну "Група Альянс" Муса Бажаєв, власник ПАТ "Сургутнафтогаз" Володимир Богданов.

Цей перелік поповнили і керівні співробітники росЗМІ: Сергій Михайлов із ТАРС, Павло Гусєв із "Московського комсомольця", Олег Добродєєв з ВДТРК, Володимир Сунгоркін із "Комсомольської правди".

ЄС також заморозив активи збройового концерну "Калашников", ВТБ, "Новікомбанку", "Совкомбанку", "Відкриття", низки компаній: "Об'єднана двигунобудівна корпорація", "Корпорація тактичне ракетне озброєння", АТ "Роселектроніка" та АТ "Арзамаський машинобудівельний завод " та інших.

Одна з ключових заборон – ембарго на російське вугілля – почне діяти з серпня 2022 року. Хоча відмова від вугілля, за даними закордонних ЗМІ, мали запровадити на місяць раніше.

Джерело фото: ua. depositphotos. com