У "Слузі народу" сподіваються, що Трухін "по совісті" здасть мандат нардепа

Трухін
Нардеп Олександр Трухін. Фото: Facebook Трухіна

Глава партії "Слуга народу" Олена Шуляк заявила, що немає законодавчих підстав позбавити народного депутата Олександра Трухіна мандата, але висловила сподівання, що він ухвалить рішення самостійно. Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Чи залишиться він депутатом чи ні, залежатиме від того, наскільки він вважає, що його поведінка була недостойною, і наскільки він може здати сам мандат", – сказала Шуляк.

Вона підкреслила, що Трухін вже не є членом партії і не очолює полтавську організацію "Слуги народу".

Шуляк зазначила, що на початку вересня 2021 року питала Трухіна, чи був він за кермом автомобіля під час ДТП із шістьма постраждалими на Бориспільській трасі під Києвом. На що нардеп відповів їй, що "чесно, не був за кермом".

За словами голови "Слуги народу", ситуація з нардепом Трухіним — ще один аргумент на користь того, щоб внести до Ради законопроєкт про імперативний мандат.

Нагадаємо, видання "Українська правда" провело розслідування та опублікувало відео з місця ДТП, яке сталося 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі, в якому брав участь Трухін.

Докази, отримані журналістами, підтверджують той факт, що Трухін пропонував правоохоронцям хабар у 150 тисяч гривень за нагоду залишити місце ДТП.

Але коли слідчі Державного бюро розслідувань повторно допитали поліцейських, які фіксували ДТП із народним депутатом Олександром Трухіним, правоохоронці повідомили, що нардеп не пропонував їм хабара після пригоди. Судячи з даних ДБР, виходить також, що за кермом Audi A8 був не Трухін.

ДТП за участю Олександра Трухіна сталося на Бориспільській трасі у Києві ще 23 серпня. Тоді автомобіль Audi, у якому перебував Трухін і ще двоє чоловіків, на великій швидкості в'їхав у автомобіль Ford, який зупинився на червоне світло. Той у свою чергу протаранив Daewoo. Постраждали шестеро людей, зокрема двоє дітей.