Великобританія ввела санкції проти російських нафтогазових магнатів, Ощадбанку та Москомбанку

санкціїї
Санкції проти РФ. Ілюстративне фото

У зв'язку з агресією РФ в Україні Британія ввела у середу, 6 квітня, чергові санкції проти російських банків та топ-менеджерів енергетичних компаній. Про це повідомляє "Інтерфакс".

До списку санкцій потрапили керівник "Газпром нафти" Олександр Дюков, співвласник "НОВАТЕКу" та "СІБУРу" Леонід Міхельсон, голова правління Газпромбанку Андрій Акімов, голова АК "АЛРОСА" Сергій Іванов, засновник "ФосАгро" Андрій Гур'єв-старший, гендиректор Сергій Когогін, основний бенефіціар "Акрона" В'ячеслав Кантор.

Санкції застосовані і до сина співвласника та члена ради директорів СМП Банку Бориса Ротенберга – футболіста московського "Локомотива" Бориса Ротенберга-молодшого.

Великобританії також запровадила санкції проти Ощадбанку та Московського кредитного банку. Зокрема, буде заморожено всі активи Москомбанку у Великій Британії.

У той же день влада США оголосила про введення санкцій проти дочок президента Росії Володимира Путіна, а також дочки та дружини російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Американська влада також внесла до списку санкцій російські Сбербанк і Альфа-Банк, заборонила інвестування в Росію і ввела санкції проти членів Ради безпеки РФ.