Верещук закликала мешканців ОРДЛО їхати на підконтрольну Україні територію

верещук
Міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Скріншот відео

В Україні чекають на громадян, які вирішать приїхати з окупованої частини Донбасу на підконтрольну уряду територію. Про це міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила на брифінгу, який пройшов в Офісі президента.

"Я хочу сказати тим людям, які вирішують, що їм робити. Я говорю людям на тимчасово окупованій території. Приїжджайте до нас. Знайдіть спосіб перетнути КПВВ або іншим способом. Ми на вас чекаємо. Ми створимо всі умови, щоб вам було що є і де жити", - сказала вона.

Міністр також торкнулася можливості провокацій із боку РФ.

"Росія під приводом евакуації забирає дітей з окупованої території та вивозить їх до Ростовської області. Я відразу хочу сказати, що метою може бути провокація", - зазначила Верещук.

За її словами, у разі будь-яких подій повна відповідальність за те, що сталося з цивільним населенням, з міжнародного права, ляже на Російську Федерацію.

Ірина Верещук також висловила надію на проведення у суботу, 19 лютого, позачергових консультацій у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, у четвер, 17 лютого бойовики "ЛНР" обстріляли дитячий садок у Станиці Луганській. Внаслідок влучення снаряда три жінки, які працюють там виховательками, отримали контузію.

Увечері того ж дня обстріли відновилися, в результаті сталося потрапляння до житлового будинку, який після цього спалахнув.