У Раді розглянуть надання компенсації за пошкодження житла

шуляк
Олена Шуляк. Фото: Скріншот відео

Держава вивчає варіанти компенсацій за пошкодження та знищення житла під час бойових дій. У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №7198, який передбачає надання житла замість знищеного.

"Люди, які втратили своє житло, будинки яких зруйновані або пошкоджені, обов'язково повинні зареєструватися через додаток "Дія". Вони матимуть право на отримання компенсації. Ініціатива стосується житлових приміщень громадян України",  сказала народний депутат, лідер партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

За її словами, витрати на відновлення житла становитимуть сотні мільярдів гривень. Законопроєкт передбачає, що власник зруйнованої квартири може вибирати аналогічний варіант у іншому населеному пункті.

Шуляк також розраховує, що інформація про збитки, завдані жителями, допоможе у судових позовах, за допомогою яких Україна вимагатиме компенсації від Росії.

Нагадаємо, що українці, які до 14 квітня зареєструються як внутрішньо переміщені, зможуть отримати державну компенсацію за березень.

А при працевлаштуванні переселенців під час воєнного стану в Україні роботодавці отримають компенсацію видатків у розмірі 6 500 грн на місяць за кожного працівника протягом двох місяців.