НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

На Кім Кардаш'ян подали до суду через рекламу криптовалюти

Кім Кардаш'ян, американська телевізійна зірка
Кім Кардашьян заявила, що вона просто поділилася порадами за гроші. Фото: Instagram зірки

Інвестори подали до суду на американську телевізійну зірку Кім Кардаш'ян через рекламу криптовалюти EthereumMax, повідомляє видання BBC.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Аналогічні позови направили до суду проти боксера Флойда Мейвезера-Младшнго, баскетболіста Пола Пірса та творців валюти. Люди, які інвестували в EthereumMax, звинувачують її творців та знаменитостей у "оманливій рекламі" тонекенів.

Інвестори заявляють, що Кардашьян, Мейвезер і Пірс діяли разом із авторами EthereumMax для штучного підвищення вартості криптовалюти, роблячи "неправдиві і оманлливі заяви" в соцмережах.

"Це не фінансова порада, але я просто ділюся тим, що мені розповіли друзі про токени EthereumMax", - прокоментувала ситуацію у своєму посту в Instagram Кардаш'ян.

Примітно, що саме під цим постом зірка залишила хештег #ad. Він означає, що їй платили за рекламу. Такий пост міг коштувати рекламодавцям від 500 тисяч до мільйона доларів.

Інвестори, у свою чергу, заявляють, що зірки "рекламували" варіант пасивного заробітку з великим доходом. Це могло призвести до штучного підвищення ціни на криптовалюту, хоча, на думку інвесторів, EthereumMax є збитковою.

"Простіше кажучи, вся бізнес-модель EthereumMax заснована на використанні постійної маркетингової та рекламної діяльності, яку часто проводять знаменитості, щоб обманом змусити потенційних інвесторів довіряти фінансовим можливостям", - йдеться в позові суду.

В EthereumMax відкинули ці претензії та заявили, що оскаржать звинувачення в суді.