Російські війська Західного військового округу повернулися до місць базування

Росіські війська повернулись до місць дислокації
Фото: прес-служба Міноборони РФ

Війська та авіація Західного військового округу (ЗВО) завершили планову перевірку боєготовності та повертаються до місць базування.

Як повідомляє прес-служба Міноборони Російської Федерації, всі завдання, що стоять перед військами в рамках перевірки боєготовності, виконані в повному обсязі.

За словами генерал-полковника Олександра Журавльова, у ЗВО продовжуються планові заходи бойової підготовки на полігонах.

"Попереду цілий комплекс заходів, включаючи двосторонні тактичні навчання із залученням авіації та систем ППО", - заявив Журавльов.

У ЗВО додали, що до пункту дислокації своїм ходом прибувають підрозділи зі складу бригад зв'язку, а також загони інженерних підрозділів та радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ).

Авіація, задіяна під час перевірки, також повернулася на аеродроми базування.

Західний та Південний військові округи Росії оголосили про початок перевірки боєздатності з передислокацією підрозділів на віддалені полігони 25 січня.

Навчання розпочали на тлі кризових відносин Росії з НАТО та побоювань США та Європи щодо нової російської агресії проти України.

Нагадаємо, 1 грудня, після того як Зеленський заявив, що українська влада має піти на прямі переговори з Росією, щоб зупинити війну на Донбасі, глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен після зустрічі з міністрами закордонних справ країн НАТО в Ризі заявив про підготовку Росією великомасштабною. військової операції проти України, яка має наслідувати якраз за якоюсь провокацією.

При цьому ще 21 листопада прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявляв, що "не можна виключати" провокацій, які нібито стануть приводом звинуватити Росію у нападі на Україну.