Швеція скасовує ковідні обмеження

Швеція скасовує ковідні обмеження

Влада Швеції прийняла рішення зняти всі карантинні обмеження. Нові правила почнуть діяти із 9 лютого.

Про це   пише Bloomberg

"Швеція скасовує свої обмеження через коронавірус з наступного тижня, посилаючись на високий рівень вакцинації та керовану ситуацію в лікарнях", — повідомляє видання.

В Агентстві громадського здоров'я дійшли до висновку, що коронавірус надалі можна не вважати хворобою, яка становить підвищену небезпеку для суспільства, і звернулися з такою рекомендацією до уряду.

Шведський прем'єр-міністр Магдалена Андерссон заявила, що "настав час знову відкрити країну". Глава Кабміну країни додала, що пандемія не закінчується, проте рівень вакцинації дає змогу жити без обмежень.

З 9 лютого перестають діяти рекомендації щодо масок у громадському транспорті за наявності великої кількості пасажирів, рекомендація дистанційної роботи та "гібридного" формату навчання для студентів, рекомендація в організаціях та закладах уникати великих масових заходів усередині приміщень.

Надалі зберігається рекомендація залишатися вдома та уникати контактів з іншими людьми, якщо людина має симптоми, схожі на Covid-19.

Особам, які з певних причин не щеплені, рекомендується уникати перебування серед великої кількості людей.

Зазначимо, у країні повністю щеплено 86,5% населення віком від 12 років.

Нагадаємо, з 3 лютого Швейцарія скасовує карантинні обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу.

Раніше більшість обмежень, пов'язаних з коронавірусом, включаючи обов'язкове носіння масок, скасували у Великій Британії. Крім того, в країні скасували заборону відвідування громадських закладів у нічний час доби.

Але першою у Європі карантин скасувала Данія. Країна більше не класифікує коронавірус як соціально критичну хворобу, тому уряд країни оголосив про відміну внутрішніх обмежень, введених через пандемію Covid-19.