У Києві розпочалися гідравлічні випробування тепломереж: де і коли не буде гарячої води

вода, відсутність води, гідравлічні випробування, Поворозник, КМДА, де в Києві немає води
Фото: У Києві з 10 травня розпочалися гідравлічні випробування тепломереж

З 10 травня в Києві розпочалися гідравлічні випробування тепломереж. Випробовувати мережі будуть поетапно у всіх районах столиці. 

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Зазначається, що роботи наразі проводяться на мережах у Голосіївському, Святошинському, Шевченківському, Оболонському та Дарницькому районах. 

"На випробовування та ремонт виявлених пошкоджень мереж потрібно орієнтовно 2 тижні для кожної ділянки. На цей час гаряче водопостачання буде призупинене", - розповів Поворозник.

У столичній адміністрації наголосили, що гідравлічні випробування необхідні для виявлення та своєчасного усунення "слабких" місць трубопроводів. Це важливий етап підготовки тепломереж до навантаження в опалювальний період. 

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив, що до 31 травня тарифи на гарячу воду та теплову енергію для її нагрівання у столиці залишаться на рівні минулого опалювального сезону. 

Зокрема, Кабмін подасть до Ради законопроекти, котрі передбачають запровадження мораторію на підвищення тарифів на період воєнного стану та 6 місяців після його завершення.