У Києві затвердили план евакуації населення у разі вторгнення Росії

У Києві затвердили план евакуації населення у разі вторгнення Росії

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада готується до роботи в умовах можливої надзвичайної ситуації та затвердила план евакуації населення у зв'язку з поширенням інформації про можливе "вторгнення" Росії в Україну.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Об'єкти критичної та соціальної інфраструктури столиці працюють у режимі підготовки до роботи в умовах можливої надзвичайної ситуації. Київ – великий мегаполіс. І має розгалужену та складну інфраструктуру життєзабезпечення, стабільна робота якої у надзвичайній ситуації – найголовніше завдання. Тому наші зусилля спрямовані на те, щоб запобігти чи подолати можливі провокації, так і вистояти в умовах військового нападу", - заявив Віталій Кличко.

За словами мера, "у столиці затверджено план евакуації населення, який визначає місцезнаходження збірних евакуаційних пунктів, кількість необхідного транспорту та безпечні райони для розміщення населення".

"Якщо ще кілька років тому у нас було 1,5 тисячі відповідних укриттів, то на сьогоднішній день збільшили їх кількість утричі. Загалом до фонду захисних споруд цивільного захисту входять понад 500 сховищ та близько 4 500 споруд подвійного використання", - розповів Кличко.

За словами мера, Київ удосконалює і систему оповіщення населення про НС, яка охоплює як окремо персонал міських служб, так і населення.

"Розробили також нову систему оповіщення, аналогів якої в Україні немає. На її будівництво плануємо виділити із бюджету міста майже 11 млн грн", - повідомив Кличко.

Він наголосив, що у Києві створено комісії з питань евакуації – на рівні КМДА та в кожному районі.

Затверджено План евакуації населення. Він визначає місцезнаходження збірних евакуаційних пунктів, кількість необхідного транспорту та безпечні райони для розміщення населення. – медзакладам, школам та садам, установам соціального захисту та іншим", - заявив Кличко.

Також у Києві було створено запаси палива, встановлено електрогенератори для безперебійної роботи у надзвичайній ситуації систем управління містом та ТЕЦ на період до 10 діб. Підприємства забезпечені гарантованим безперебійним зв'язком у разі відсутності мобільного зв'язку та Інтернету.

Окрім того, розгортаються сили територіальної бригади для оборони Києва.

Як повідомляли раніше в Київській міській державній адміністрації, складено карту п'яти тисяч укриттів, розташованих по всьому Києву.

Зазначимо, закордонні ЗМІ з посиланням на анонімні джерела у Білому домі знову публікують повідомлення про можливе повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну.