Внутрішньо переміщені особи можуть отримати допомогу від ООН через ПриватБанк

переселенці, українці, вокзал, допомога від ООН
Фото: 24tv.ua

Українці, які були змушені залишити свої будинки в результаті військової агресії РФ і яким нарахована грошова допомога від Всесвітньої продовольчої програми ООН, можуть отримати її через систему грошових переказів Western Union в ПриватБанку. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомили у пресслужбі ПриватБанку. 

Зазначається, що сума допомоги внутрішньо переміщеним особам в Україні від Всесвітньої продовольчої програми ООН (World Food Programme, WFP) становить 2 220 грн на особу та до 6 660 грн на родину. Українці можуть отримати гроші через Western Union в ПриватБанку. 

Після оформлення допомоги Western Union надсилає код переказу в SMS-повідомленні на мобільний телефон отримувача. Якщо немає мобільного телефону, треба ввести свої дані на сайті програми та отримати код банківського переказу у паперовому вигляді на поточну адресу проживання.

Також наголошується, що отримати переказ Western Union від WFP ООН за кодом Western Union можна через Приват24, у банкоматах, терміналах самообслуговування, у відділеннях банку або зарахувати на картку по телефону клієнтської підтримки 3700 чи у Чат-онлайн. 

Нагадаємо, відтепер на порталі “Дія” підприємці можуть одержати 6500 грн за працевлаштованих внутрішньопереміщених осіб (ВПО). Компенсацію можна отримати за перший та другий місяць роботи переселенця. 

Водночас в Україні спростили процедуру взяття безробітних на облік, а роботодавці отримали додаткові стимули для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.