Домен gov.ua, на якому розміщені українські держсайти, зазнав DDОS-атаки

Домен gov.ua, на якому розміщені українські держсайти, зазнав DDОS-атаки
Українські сайти зазнали потужної DDOS-атаки. Фото: Arabnews

Увечері 15 лютого на систему доменних імен (DNS) домену gov.ua, на якому міститься 4 700 доменних імен українських держорганів, було здійснено DDOS-атаку. Про це повідомляє компанія Hostmaster Ltd, яка надає послуги з адміністрування та технічного супроводу домену.

Хакери атакували домен понад п'ять годин, з 20:00 15 лютого. Сила атаки перевищувала 150 Gbps (гігабіт за секунду).

Наголошується, що gov.ua атакували як з України, так і з інших країн, принаймні фіксували різні IP-адреси.

"Фахівці реєстру домену .ua компанії Hostmaster ввели в роботу резервні сервери, що дозволило підтримати працездатність доменної системи. При атаці фіксувалася також підвищене навантаження на DNS-серверах, що забезпечують роботу доменів com.ua і org.ua", — додали в компанії.

У Hostmaster повідомляють, що наразі система доменних імен працює стабільно. Однак при спробі відкрити сайт домену gov.ua сервер видає помилку.

15 лютого також було здійснено DDOS-атаки на деякі державні ресурси, розміщені в домені gov.ua. Зокрема, постраждали сайти Міністерства оборони, Збройних сил України.

Крім того, DDОS-атаці зазнали кілька банків та додаток порталу держпослуг "Дія".

Хакери атакували "Дію" з території Росії, Китаю, Чехії та Узбекистану, але команда порталу відобразила всі кіберзагрози.

DDОS-атаці також зазнали державні ПриватБанк та Ощадбанк. Прес-служба ПриватБанку повідомила ближче до півночі, що банк відновив стабільну роботу "Приват24", доступ до якого був тимчасово обмежений через масовану атаку DDos на послуги банку.