У "Дія.City" за перший тиждень зареєстрували 55 резидентів, зокрема Monobank, Samsung, Rozetka

ноутбук
Оформлення в "Дія.City" Ілюстративне фото: pixabay.com

Статус резидентів "Дія.City", який є спеціальним податковим та правовим простором для представників IT-індустрії, станом на 16 лютого 2022 року отримали 55 компаній. Про це повідомляє пресслужба порталу “Дія”.

Серед них як українські, так і міжнародні бренди: Monobank, Samsung, Ajax Systems, Revolut, Genesis, NiX Solution, Sigma.Software, Rozetka, Deus Robots та інші.

Усього за перший тиждень роботи "Дія.City" надійшло понад 70 заявок. Трьом компаніям було відмовлено в набутті статусу резидента "Дія.City". Це сталося зокрема через те, що вони не відповідали встановленому критерію — подали свої заявки як стартапи, а були зареєстровані раніше, ніж за 24 місяці до оформлення в "Дія.City".

Інші претенденти поки що знаходяться на розгляді, оскільки надійшли нещодавно.

У пресслужбі зазначають, що процедура реєстрації проста і зручна, вона виконується через офіційний сайт "Дія.City".

Нагадаємо, "Дія.City" – це альтернативна модель ведення IT-бізнесу із прозорими, комфортними та стабільними правилами гри, які зафіксовані законодавчо на 25 років. Нею може скористатися будь-яка IT-компанія у будь-якому регіоні України.

В рамках "Дія.City" діє сприятлива податкова система - дохід фахівців буде оподатковуватись практично на рівні ФОП - ЄСВ 22% з мінімальної зарплати, ПДФО 5% та 1,5% військовий збір. Компанії можуть обирати корпоративний податок – податок на прибуток 18% або податок на виведений капітал 9%,

Резиденти отримують гарантію захисту інтелектуальної власності та можливість використовувати елементи англійського права, які спрощують доступ до інвестицій.

Прийом заявок продовжується.

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що правовий режим "Дія.Сity" є однією з найкращих податкових систем у світі, яка в 5 разів нижча за плату податків за загальною системою. оголосив, що очікуваний результат від запуску "Дія.City" - збільшення прибутків IT-індустрії з $6 млрд до $16,5 млрд.

Закон про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні, що передбачає запровадження режиму "Дія.City", був прийнятий ще 15 липня. 11 серпня його підписав президент Володимир Зеленський.

При цьому  багато українських айтішників виступали проти ухвалення цього закону. Зокрема, петиція проти "Дія.City" набрала 25 тисяч голосів на сайті президента.