Bees Airline відкриє авіарейси з Києва до Азербайджану

Лоукостер проводить підготовчу роботу для старту маршруту
Bees Airline отримав право на польоти з Києва до Гянджи із частотою до двох разів на тиждень. Фото: Facebook/Bees Airline

Українська бюджетна авіакомпанія Bees Airline під час літньої навігації 2022 року планує відкрити рейси з Києва до міста Гянджа (Азербайджан).

Про це повідомив комерційний директор авіаперевізника Олександр Джіджора, повідомляє avianews.com.

За його словами, лоукостер ще не відкрив продаж квитків, але вже проводить підготовчу роботу для старту маршруту.

Як інформує видання, Bees Airline отримав у Державіаслужбі України право на регулярні польоти з Києва до Гянджи із частотою до двох разів на тиждень.

Для цього регулятор анулював аналогічне право у авіакомпанії МАУ, тому що авіаперевізник не використав його понад рік.

В avianews.com зазначають, що Київ – Гянджа стане другим за рахунком рейсом в Азербайджан у мережі Bees Airline. Авіакомпанія вже літає до цього міста з Одеси та має намір зберегти маршрут після запуску рейсів зі столиці.

"Ми вважаємо, що цей регіон Азербайджану незаслужено обділений увагою. Тому в наших планах польоти в Гянджу як із Києва, так і з Одеси", – заявив Джіджора.

Трафік між Україною та Азербайджаном став зростати з 13 січня 2022 року. Цього дня влада Азербайджану дозволила в'їзд туристам з України, які пройшли повну вакцинацію від COVID-19. Додатково перед вильотом їм потрібно здати ПЛР-тест.

Раніше повідомлялося, що Bees Airline має намір до сезону весняно-літньої навігації поповнити флот ще двома літаками, довівши його таким чином до шести літаків.

Нагадаємо, 24 грудня авіакомпанія Bees Airline запустила перший регулярний рейс за маршрутом Київ – Львів – Київ. Це вже другий регулярний рейс Bees Airline Україною. Перший, Київ – Одеса – Київ, компанія запустила у жовтні, і надалі розширюватиме маршрутну мережу по Україні, якщо пандемія та пов'язані з нею обмеження продовжуватимуться.

Авіакомпанії Bees Airline Державіаслужба   надала   також право на виконання п'яти щотижневих рейсів за маршрутом Київ – Барселона – Київ. Компанія запустила   також кілька міжнародних рейсів.