В Італії презентували літаючий катамаран (ФОТО)

Новий дирижабль складається з двох аеростатів, наповнених гелієм
Дирижабль Air Yacht. Фото: boatinternational

Дизайнерська студія Lazzarini (Італія) представила модель величезного судна Air Yacht, призначеного для морських або повітряних подорожей.

Як повідомляє Boat International, новий дирижабль складається з двох аеростатів, наповнених гелієм.

За інформацією видання, на відміну від традиційного дирижабля з одним великим балоном, Air Yacht більше нагадує гігантський катамаран із двома наповненими газом оболонками довжиною 150 м, сполученими через 80-метрову центральну палубу.

Цей відсік має ширину 10 м і включає капітанську рубку з оглядом на 360 градусів, велику обідню зону і вітальню. На зовнішніх краях дирижаблів є ілюмінатори, і кожен з них містить по п'ять розкішних кают з ванними кімнатами.

Нове повітряне судно виготовлене з вуглецевого волокна та всередині мають структуру, яка вміщує 400 тисяч кубометрів стисненого гелію.

Катамаран має також вісім бічних пропелерів, які запитуються від надлегких батарей та сонячних панелей, розміщених на точній частині дирижаблів.

Все це дозволяє апарату літати із швидкістю 60 вузлів (111 км/год) протягом 48 годин.

Для посадки повітряного судна також використовуються електродвигуни, які спрямовують його вниз для приземлення на водну поверхню, де воно утримується на плаву за рахунок баласту та часткової розгерметизації системи з гелієм.

Така подушка та спеціальний привід дозволяють йому рухатися по воді зі швидкістю 5 вузлів (9 км/год).

Крім цього, на ньому також передбачено місце для додаткового вертолітного майданчика на верхній частині центральної палуби – так екіпаж та пасажири зможуть добиратися до місць, де не може розміститися потужний дирижабль-амфібія.

Нагадаємо, африканський стартап Phractyl запропонував незвичайну концепцію аеротаксі — з крилами, що нахиляється кабіною та "пташиними" лапами.

Раніше повідомлялося, що на авіасаміті в Тулузі   була представлена   модель CityAirbus NextGen. Це повітряне судно оснащене електродвигуном і схоже на вертоліт із лопатями, як у спіннера.

Апарат вміщує чотирьох пасажирів та розвиває швидкість до 120 км/год. Але його використання потребує створення спеціальної інфраструктури.

Крім цього, у Японії стартап SkyDrive   провів перший демонстраційний політ   свого літального автомобіля з людиною всередині.