В Україні спростили отримання ліцензій на автоперевезення

вантажівка
Вантажівка. Фото: https://pixabay.com

З 6 квітня 2022 року в Україні на період дії воєнного стану спростили та оцифрували процедури отримання ліцензій на всі види автомобільних перевезень. Про це повідомляє Державна служба безпеки транспорту.

Вдвічі скорочено обсяг необхідних для отримання ліцензії документів, скасовано підтвердження трирічного досвіду роботи, а також подання документів щодо наявності матеріально-технічної бази та наявності договорів.

Спрощення процедури стосуватиметься отримання ліцензій на:

  • внутрішні перевезення пасажирів автобусами;
  • внутрішні перевезення небезпечних вантажів та небезпечних відходів вантажними автомобілями; міжнародні перевезення пасажирів автобусами;
  • міжнародні перевезення вантажними автомобілями;
  • міжнародні перевезення небезпечних вантажів та небезпечних відходів вантажними автомобілями.

Автоматизована електронна система прийому заявок на отримання ліцензій розпочне свою роботу з 13 квітня 2022 року. Отримати ліцензію можна буде в інформаційній системі ПУТЬ: https://shlyah.dsbt.gov.ua/ (розділ Ліцензування).

Нагадаємо, з урахуванням закриття транзиту територією Білорусі та Росії, а також збільшення кількості вантажних перевезень вантажів автомобільним транспортом з 4 квітня було знято або підкориговано низку обмежень для перевізників.

Механізм бездозвільного проїзду для всіх гуманітарних вантажів налагоджений вже з Молдовою, Румунією, Словенією, Австрією, Чехією, Польщею, Німеччиною, Нідерландами та Литвою.

При цьому раніше в Мінінфраструктурі повідомляли, що такий режим перевезень в Україну запровадили 14 країн.