Відновлення транспорту у Харкові: оприлюднено схему маршрутів

Відновлення транспорту у Харкові: оприлюднено схему маршрутів

Виконком Харківської міської ради 14 травня затвердив тимчасову схему маршрутів міського транспорту на період воєнного стану. Про це повідомляє сайт харківської мерії.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як підкреслив мер міста Ігор Терехов, на кожній зупинці для забезпечення комфорту городян має висіти оголошення з інтервалом та часом руху наземного транспорту.

У свою чергу заступник міського голови з питань інфраструктури Євген Водовозов зазначив, що маршрути розробляли з огляду на території, де транспорт може курсувати безперешкодно, а також враховуючи руйнування інфраструктури електротранспорту.

За його словами, ця схема буде коригуватися: щойно у місті проведуть відновлювальні роботи, буде запущено й додаткові маршрути.

Нагадаємо, що розпочати запуск роботи наземного транспорту в обласному центрі мають намір з понеділка, 16 травня. При цьому перші два тижні проїзд у наземному транспорті буде безкоштовним. Метро ж поки що не діє: за словами Терехова, його почнуть готувати до роботи найближчим часом.

Зокрема, діятимуть чотири трамвайні маршрути (обслуговуються лише Жовтневим депо), але рух перших двох із них буде запущено лише 21 травня.

3 - Новожанове - Південний вокзал (через Павлівську площу)
14 - Південний вокзал - Парк машинобудівників
20 – Південний вокзал – вулиця Новгородська (з 26 травня)
27 - Новожанове - Журавлівський гідропарк (з 27 травня)

Тролейбусних маршрутів поки що планується вісім, але лише три з них, що обслуговуються депо №2, почнуть роботу вже 16 травня, а решта п'ять будуть поступово запущені до 20 травня.

1 - 28-й мікрорайон - метро "Палац спорту"
5 - вулиця Університетська - Аеропорот
6 - вулиця Університетська - станція Основа
13 - метро "Захисників України" - парк "Зустріч" (з 17 травня)
25 - метро "Палац спорту" - бульвар Богдана Хмельницького (18 травня)
14 - метро "Захисників України" - вулиця 12 Квітня (з 19 травня)
3 - вулиця Університетська - вулиця 12 Квітня (з 20 травня)
36 - вулиця 12 Квітня - метро "Армійська" (також з 20 травня)

Крім того, опубліковано перелік маршрутів та схему автобусного сполучення (але без вказівки номерів) разом з трамвайними та тролейбусними лініями.

Таким чином, найбільший і найбільш постраждалий від російських обстрілів житловий масив міста - Салтівка, де розташовувалося й одне з трамвайних депо - поки обслуговуватиметься лише автобусами, без електротранспорту. Причому на Північну Салтівку транспорт поки що не ходитиме взагалі.