НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,53

41,47

EUR

46,45

46,30

Бельгія допомагатиме відновлювати Київщину та Чернігівщину

Бельгія допомагатиме відновлювати Київщину та Чернігівщину
Фото: https://www.facebook.com/Ministry.for.restoration

Бельгія бере патронат над Києвом та областю, над Черніговом та областю й планує спрямувати 150 млн євро на відбудову соціальної та енергетичної інфраструктури.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Зазначається, що відповідні меморандуми підписали виконувач обов’язків міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков та директор Бельгійського агентства з розвитку Enabel в Україні Дірк Депре.

Згідно документів, сторони будуть реконструювати, оновлювати та будувати об’єкти освіти, охорони здоров’я та енергетичної інфраструктури.

Повідомляється, що Україна та Бельгія також співпрацюватимуть над посиленням стійкості нашої країни — будувати укриття та запроваджувати резервні системи енергопостачання та опалення.

Сторони також домовилися сприяти розвитку партнерських відносин між бельгійськими та українськими представниками. Окремо зазначена підтримка політичних реформ, які відповідають цілям інтеграції України до ЄС.

“Ми цінуємо потужну військову підтримку Бельгії, яка є надзвичайно важливою для України. Окрема вдячність за важливе рішення Королівства Бельгія долучитися до відновлення Київської та Чернігівської областей. Ці Меморандуми спрощують впровадження наших спільних програм та проектів, сприятимуть відновленню, економічному й соціальному розвитку України. Упевнений, що Бельгія буде брати значну роль у відбудові нашої держави”, - заявив Василь Шкураков

Крім того, було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Мінінфраструктури, Київською обласною військовою адміністрацією, Київською міською радою та Enabel, а також Меморандуму про взаєморозуміння між Мінінфраструктури, Чернігівською обласною військовою адміністрацією, Чернігівською міською радою та Enabel.

Нагадаємо, у Києві відкриють представництво Бельгійського агентства з розвитку Enabel, яке допомагатиме українським інституціям та установам із відновленням і підтримкою сталості об’єктів критичної та соціальної інфраструктури. 

Додамо, що у липні Україна та Бельгія підписали важливу угоду про фінансування проєктів відбудови в Україні на суму 150 мільйонів євро.