НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Був "Буратіно", а став "Піноккіо": в Бородянці відновили дитсадок, біля якого було графіті Бенксі (ФОТО)

бородянка, піноккіо, буратіно, дитсадок, бенксі, графіті
Фото: Мінвідновлення

У День незалежності 24 серпня в селищі Бородянка Київської області урочисто відкрили відновлений дитячий садок "Піноккіо" на 120 дітей. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Проєкт з обладнання дитсадка було реалізовано Центральним агентством управління проєктами (CPVA) Литви. На ці цілі Литва і Тайвань виділили 500 тисяч євро.

Зазначається, що "Піноккіо" (колишній "Буратіно") – один із трьох садків у Бородянці, який було зруйновано росіянами. Він був пошкоджений під час російських атак на початку березня 2022 року. Загалом, за даними Міністерства освіти і науки, з початку війни понад 3 тисячі шкіл і дитячих садків в Україні були пошкоджені або зруйновані.

Зазначимо, що дитсадок розташовано поряд з низкою зруйнованих багатоквартирних будинків в кінці вулиці Центральної. Втім, на відміну від нього, судячи з опублікованого Мінвідновлення фото, будинки 429 та 429-а досі стоять без змін.

Дитсадок також відомий тим, що на стіні місцевої зруйнованої котельні анонімним британським художником Бенксі в 2022 році було створено графіті, на якому хлопчик-дзюдоїст перекидає на підлогу чоловіка, в якому глядач може вгадати російського лідера Володимира Путіна, який, зокрема, є майстром спорту з дзюдо.

Окрім нього, Бенксі тоді створив ще декілька малюнків у власному фірмовому стилі в передмістях Києва, зокрема ще один у Бородянці, а також в Ірпені, Гостомелі та селі Горенка.

Нагадаємо також, що в березні в Бородянці на тій же вулиці завершили ремонт ліцею №1, який був пошкоджений під час бойових дій 2022 року. Гроші на відновлення закладу також надала Литва. Раніше ж завдяки допомозі уряду балтійської країн, був відновлений і дитячий садочок в Ірпені.