НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Данія, Норвегія та Британія нададуть Україні чергові партії військової допомоги

Данія, Норвегія та Британія нададуть Україні чергові партії військової допомоги
Данія, Норвегія та Британія нададуть Україні нову військову допомогу. Ілюстрація: delo.ua

Міністр оборони США Ллойд Остін на пресконференції після засідання Контактної групи з оборони України на авіабазі "Рамштайн" оголосив, що Данія та Норвегія нададуть Україні чергові пакети військової допомоги.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Данія надасть підтримку на суму близько $115 млн. Ця допомога включає як короткострокову, так і довгострокову підтримку, зокрема закупівлю нової військової техніки через українську оборонну промисловість.

Норвегія передасть Україні оборонні технології для підтримки виробництва 155-мм артилерійських снарядів. Ця підтримка буде надана через норвезьку промисловість і сприятиме зміцненню спроможностей України виробляти сучасні боєприпаси на власній території.

Остін також відзначив, що Сполучені Штати разом із союзниками працюють над прискоренням постачання ключових військових можливостей та допомагають Україні нарощувати власне виробництво боєприпасів.

Він підкреслив, що партнери будують міцну структуру для довготривалої підтримки України в боротьбі за свою незалежність.

Велика Британія надасть ракети ППО

Окрім цього, в уряді Великої Британії повідомили, що нададуть Україні ракети ППО на 162 мільйони фунтів стерлінгів (213,13 млн доларів).

Повідомляється, що країна поставить в Україну 650 легких багатоцільових ракетних систем (LMM) для посилення можливостей протиповітряної оборони країни в рамках зобов’язань нового уряду перед Україною. 

Зазначено, що ракети є надзвичайно універсальними і можуть запускатися з різних платформ на суші, морі та в повітрі.   

Нагадаємо, що під час засідання "Рамштайну" стало відомо, що Україна отримає від Литви 10 млн євро на закупівлю ракет-дронів українського виробництва "Паляниця".