НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Виробники безпілотників Sting запустили освітню програму навчання для бойових пілотів

Виробники безпілотників Sting запустили освітню програму навчання для бойових пілотів

Стартувала така освітня програма з 36 бригади

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Точність ураження ворожих позицій та вибуховість наслідків напряму залежать від того, як оператор «відчуває» свій дрон. Тому виробники безпілотників STING проводять навчання для бойових пілотів перед тим, як передати підрозділу коптери. Стартувала така «освітня програма» з 36 бригади, нині їй на зміну прийшли екпіажі з рот ударних БпЛА 28 бригади.

Яким навичкам вчать розробники розповів в своєму Facebook лідер їхньої команди, підприємець та волонтер Юрій Голик.

У центрі навчального курсу – три моделі STING різного функціоналу. Пілоти знайомляться з камікадзе Примара, ретранслятором Spider, а також доволі популярним бомбером STING Mad Max. Він вже успішно показав свої вибухові навички на фронті, а нещодавно отримав і офіційне «зелене світло» –- рекомендації для використання в ЗСУ від Міністерства оборони України. Вся лінійка також має посилений зв’язок керування, що робить її невразливою для РЕБ – і ворожих, і власних.

«Наші «студенти» —це фахові пілоти, які вже мають бойовий досвід використання безпілотників. Тож навчання йде доволі жваво і ефект від нього буде дуже вибуховий – не заздрю окупантам. На черзі ще кілька екіпажів із трьох бригад. Хочемо навчити якнайбільше захисників всім нюансам того, як використати наші коптери по максимуму», — повідомив Юрій Голик.

Курс охоплює теоретичну та практичну частини користування безпілотниками. У розробці STING інженери постійно застосовують складні технологічні рішення, тому без їх розуміння працювати на дронах ефективно не вдасться. Тож передусім розробники вчать роботі з спеціалізованими комп’ютерними програмами, які потрібні для управління. На практиці ж військові отримують навички фактичного пілотування дронами, а також скидання боєприпасів. Тому на позиції захисники потрапляють вже готові використовувати STING за призначенням.