НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

ЗСУ отримали інноваційний ретранслятор Sting Spider

ЗСУ отримали інноваційний ретранслятор Sting Spider

Інноваційний ретранслятор STING Spider, який розробила команда інженерів підприємця і волонтера Юрія Голика, яку він зібрав разом з партнерами.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Новий дрон разом з квадрокоптерами-камікадзе STING Prymara вирушили на Донбас до одного з підрозділів.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Основна мета дрона – підсилювати зв’язок та супроводжувати кількох камікадзе одночасно. Дрон має автономну навігаційну систему, що не потребує супутникового зв’язку, та здатний працювати без камери. Ретранслятор може перебувати в повітрі до 40 хвилин і виконує функції утримання висоти та позиції, працюючи в ручному та автоматичному режимах.

Окрім цього, STING Spider має захищений зв’язок та успішно працює під впливом ворожих засобів радіоелектронної боротьби.

“STING Spider був призначений старшим і очолив партію квадрокоптерів-камікадзе STING Prymara у подорожі на Донбас. Там на українському сході цей ретранслятор скоро буде вже у небі супроводжувати ці камікадзе та допомагатиме пілотам однієї з бригад точно вражати цілі”, — написав у Facebook Юрій Голик.

Військові, які вже випробували STING Spider, відзначають зручність його використання. А собівартість такого дрону значно нижча за фірмові китайські апарати.