НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

На Одещині вирощують кукурудзу для попкорну на експорт (ФОТО)

кукурудза
Фото: t.me/odeskaODA

Аграрії Одещини вирощують кукурудзу для виготовлення попкорну, яку експортують до Болгарії, амарант для компанії для Nestle, а також заклали експериментальні поля рису.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

За його словами, під час робочої поїздки до Подільського району він ознайомився із роботою одного з господарств області, на теренах якого фермери вирощують насіння кукурудзи «Монсанто» (160 га), кукурудзу для експорту «Попкорн» (100 га) та амарант для компанії Nestle (140 га).

Кіпер нагадав, що російські терористи знищили Інститут рису у тимчасово окупованому Скадовську, що на Херсонщині, тож дуже цінно, що нині одеські аграрії сіють експериментальні поля з культурою, зокрема й 5 гектарів на півночі Одещини.

"Тут на Подільщині вирощують рис за допомогою крапельного зрошування, замість розповсюдженого методу в чеках (заливне поле)", - зауважив Кіпер.

Зауважимо, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, наразі , по збиранню зернових лідирують аграрії Одещини – там обмолочено 1080,7 тис. га.

Також Одеській області аграрії очікують рекордний врожай баштанних.

У 2024 році фермери збільшили площі під вирощування баштанних культур. Так кавунів засіяли більше на 108,7%, а динь – на 111,1 %.

Загальна площа полів під баштанні культури складає 3,5 тис. га, повідомили в Одеській ОВА.