НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

"Нібулон" модернізував два елеватори на Миколаївщині (ФОТО)

нібулон, елеватор
Фото: Facebook/nibulonltd

Агрокомпанія "Нібулон", що є найбільшим українським оператором елеваторних потужностей, провела модернізаційні заходи на двох своїх комплексах у Миколаївській області. Про це йдеться у її повідомленні.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Зокрема, на агрокомбінаті "Врадіївський" зведено другу лінію для перевантаження, що дозволило вдвічі збільшити потужності та змінити схему з приймання та відвантаження. В "Нібулоні" очікують, що якщо раніше комплекс дозволяв розвантажувати 50–80 тонн на годину, зараз цей показник сягне 150–180 тонн на годину.

Крім того, на цій філії було переобладнано другу точку автозавантаження: істотно збільшено розмір завальної ями, зроблено сучасний навіс з ролетними воротами, замінено транспортне обладнання, встановлено автоматичну систему керування технологічним процесом на новому обладнанні.

Також на агрокомбінаті збільшили площу бетонованих доріг, завдяки чому сільгоспвиробники мають повністю закінчений маршрут руху – від лабораторії через вагову та до навантажувачів. Таким чином, завдяки новим заходам вдалося значно скоротити час на вивантаження зерна та забезпечити роботу з декількома культурами одночасно.

Крім того, на філії "Колосівський елеватор" компанія підвищил продуктивність процесу відвантаження зерна на автотранспорт за рахунок двох побудованих бункерів місткістю по 40 тонн кожен. Вони забезпечили можливість накопичувати зерно та швидко його відвантажувати в разі потреби. Також було замінено чотири одиниці транспортного обладнання під першим та другим авторозвантажувачем.

Нагадаємо також, що у вересні "Нібулон" домовився з Сенс Банком про реструктуризацію кредиту на 1 мільярд гривень, а також візьме понад 20 мільйонів доларів у Ощадбанку на відновлення обігового капіталу після вкладення грошей у будівництво нового перевантажного термінала на Дунаї.