НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Одна з найбільших аграрних компаній України отримала кредит на 100 млн грн

Одна з найбільших аграрних компаній України отримала кредит на 100 млн грн
Фото: пресслужба ПриватБанку

ПриватБанк підписав кредитну угоду на 100 млн гривень за державною програмою 5-7-9 з підприємством "Слобожанщина Агро", яке належить до аграрної компанії IMК і є однією із десяти найбільших компаній аграрної промисловості України. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба ПриватБанку.

Зазначається, що надане банком фінансування дозволить бізнесу впродовж року підтримувати ведення господарської діяльності у важливому регіоні країни.

Наразі "Слобожанщина Агро" продовжує свою роботу зокрема на території Сумської області, де досі високі воєнні ризики. Завдяки цьому підприємство отримало більш пільгову відсоткову ставку під гарантії КМУ.

"Війна показала наскільки від українського агросектору залежить безпека України та світова продовольча безпека. Від початку війни фінансування агровиробництва для нас стало пріоритетом. Банк системно підтримує і продовжить підтримувати український агробізнес, який працює в прифронтових та деокупованих регіонах", - відзначає Євген Заіграєв, член правління з питань корпоративного бізнесу та МСБ ПриватБанку.

Про ІМК

Агрохолдинг "ИМК" — сільськогосподарська група компаній, що спеціалізується на вирощуванні та зберіганні зернових і олійних культур, виробництві молока.

"Індустріальна молочна компанія" ("ІМК") заснована 2007 р. колишнім власником холдингу "Клуб Сиру" Олександром Петровим. У квітні 2017 р. "Індустріальна молочна компанія" офіційно змінила назву на "ІМК".

"ІМК" є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні, з 2011 р. акції "ІМК" торгуються на Варшавській фондовій біржі.

 ІМК є експортоорієнтованою компанією, її продукція реалізується переважно на зовнішні ринки. У компанії в обробітку 120 тис. га землі у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях. Щомісячно вона відправляє залізницею 60-70 тис. тонн зерна до портів. В цьому році компанія придбала 140 вагонів українського виробництва. На початку серпня ІМК вперше відправила у власних вагонах-зерновозах свою продукцію в порти.

Нагадаємо, арохолдинг "Астарта" уклав з ПриватБанком інвестиційну кредитну угоду, кошти якої будуть спрямовані на модернізацію сільськогосподарського та цукрового виробництв для збільшення експортного потенціалу компанії.