НБУ курс:

USD

41,19

+0,05

EUR

45,49

+0,11

Готівковий курс:

USD

41,48

41,41

EUR

45,90

45,75

Перелік української сільгосптехніки з компенсацією вартості у 25% розширили до понад 11 тисяч позицій

"Лозівські машини"
Фото: "Лозівські машини"

Перелік сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується державою на рівні 25% розширили до 11 264 одиниць від 121 українського виробника.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Як зауважила  перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки України Юлія Свириденко, програма часткової компенсації вартості сільгосптехніки від українських виробників постійно розширюється, що сприяє успішному проведенню посівних кампаній, а також стимулює розвиток виробництва обладнання в Україні.

За її словами, сьогодні у програмі беруть участь 121 завод-виробник, які пропонують понад 11 тисяч одиниць сільгосптехніки. 

Виробники, які бажають включити свою техніку до Переліку, можуть звернутися до Міністерства економіки через офіційну електронну пошту –[email protected]. Заявка повинна бути подана в електронній формі з використанням електронного підпису або інших засобів ідентифікації, що дозволяють встановити особу керівника або уповноваженої особи.

Як отримати 25% компенсації вартості придбаної техніки

Для отримання компенсації агровиробникам потрібно обрати постачальника з офіційного Переліку на сайті Міністерства економіки, придбати необхідну техніку, а також подати заявку та підтвердні документи до уповноваженого банку.

Цього року на реалізацію програми в бюджеті передбачено 1 млрд грн. 

За розрахунками Мінекономіки, підтримкою від держави зможуть скористатись близько 4 000 аграріїв.

Програма часткової компенсації державою вартості сільгосптехніки та обладнання українського виробництва в Україні стартувала 8 квітня.

Станом на середину серпня вже 90,9 млн грн виплатили  банки аграріям за програмою часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва.

Експерти високо оцінюють її перспективи як рушія для створення потужного українського машинобудівного кластера, проте висувають і ряд зауважень, які варто було б проробити уряду та Мінекономіки. Детальніше про це читайте в статті  Delo.ua.